Soorten kachels

Kortanova biedt een breed assortiment aan houtgestookte kachels, haarden en ketels van gerenommeerde merken als ECO2ALL, Thorma, Vi-Ka en Thermorossi. Kwaliteit staat dan ook voorop bij Kortanova. We kijken echter ook naar functionaliteit. Onze producten zijn makkelijk in gebruik en zijn aan te sluiten op zowel bestaande als nieuw CV- systemen.

Tips voor veilig stoken van alle soorten kachels

Als specialist in stoken voorzien we onze klanten graag van de nodige tips:

Gebruik geen behandeld hout voor het stoken, zoals spaanderplaat, hardboard, multiplex, gebeitst, geïmpregneerd en geverfd hout. Bij verbranding van deze houtsoorten komen stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu en uw gezondheid. Dit geldt ook voor nat hout, omdat vochtig hout niet volledig kan verbranden.

Ook het verbranden van afval is ten zeerste af te raden, omdat schadelijke stoffen als formaldehyde, pentachloorfenol, chroom, tributyltinoxide, teerdistillaten, carbolineum en creosoot kunnen vrijkomen tijdens verbranding. Ook deze stoffen zijn zeer schadelijk voor uw gezondheid en voor het milieu. Daarnaast is het verbanden van afval slecht voor de kachel, omdat de temperatuur bij afval verbranding een stuk hoger is dan wanneer u hout of kool brandt. Hierdoor kan de kachel scheuren of barsten, en wordt de kans op een schoorsteenbrand hoger.

Indien er gebreken ontstaan of een ongeluk gebeurd als gevolg van afval verbranding, dan bent u niet verzekerd. Dit materiaal staat namelijk op de lijst met verboden stoffen.

Bel / mail mij