CV-kachels

Wij Nederlanders stoken veelal met gas. U zult dan ook niet zo snel een houtgestookte CV-ketel of haard vinden in het Hollandse huishouden. Echter, houtgestookte CV-ketels of haarden kunnen zeker interessant zijn als u kostenbesparend en milieuvriendelijk wilt stoken. Een houtgestookte CV-ketel of haard werkt hetzelfde als een met gasgestookte CV-ketel.

Verschillende soorten houtgestookte CV-ketels

Binnen ons assortiment van houtgestookte CV-ketels en haarden maken we onderscheid tussen handgestookte en automatische ketels en haarden.

Een handgestookte ketel of haard wordt gevuld met houtblokken, schoon resthout, zaagsel, houtbriketten en/of houtspaanders. Wij leveren de ketel of haard met een buffervat zodat u maar één keer per dag hoeft te stoken.

Zaagsel, snippers, houtspaanders en/of geperste houtkorrels (pellets) zijn geschikt voor een automatische ketel. Deze brandstoffen worden door een computergestuurde installatie vanuit een silo naar de verbrandingskamer van de ketel gestuurd. U hoeft er alleen voor te zorgen dat er voldoende voorraad is, de ketel regelt de rest.

Houtverbranding en naverbranding

De ketels van Kortanova werken ieder volgens het houtvergassingsprincipe. Bij dit principe vindt houtverbranding plaats waarbij een verbrandingstemperatuur hoger dan 600 graden wordt bereikt.

Ook werken onze ketels met naverbranding, zodat totale verbranding plaatsvindt. Met naverbranding worden onverbrande bio-gassen naar een tunnel worden geleidt waarin ze alsnog verbranden. Dit draagt bij aan een hoog rendement en zorgt voor een lage uitstoot van schadelijke stoffen.

Uiteraard kunnen we u ook helpen aan normale houtkachels en kachels die aan bestaande en nieuwe CV-installaties kunnen worden toegevoegd.

 

Bel / mail mij